Detektori curenja serije K7L dizajnirani su za munjevite reakcije kod curenja tekućine. Širine samo 20mm, ove kompaktne jedinice uklapaju se u Omron-ova standardna podnožja. Zbog korištenja tranzistorskog izlaza imaju potrebu za istosmjernim izvorom napajanja.
Da bi upotpunio K8AB porodicu, K8AB-TH je stvoren da štiti sisteme ograničene nekim temperaturnim promjenama. Osim toga, može se koristiti kao On/Off regulator temperature..
Smješteni u 22,5mm širokom plastičnom kućištu, ovi releji koriste se za signalizaciju prevelike i premale struje (K8AB-AS), prevelikog i premalog napona (K8AB-VS) ili prevelikog i premalog napona (okvirni monitoring, K8AB-VW).
Trofazni monitoring releji(releji za kontrolu) koriste se za signalizaciju prevelikog i premalog napona (K8AB-PW). Također nudimo modele koji prate redoslijed faza, nedostatak faze (K8AB-PH i K8AB-PM) i asimetriju napona (K8AB-PA).
Regulacija nivoa se vrši sa nivo regulatorima(tzv. regulatori nivoa, kontroleri nivoa, releji nivoa, nivo prekidači) i elektrodama(tzv. nivo sonda, nivo senzor) koje detektuju nivo tekućine.  Nivo kontroleri(tzv. nivo regulatori, nivo releji) i senzori nivoa(tzv. nivo sonde ili nivometri) imaju široku primjenu u vodosnabdijevanju pitkim i otpadnim vodama, za kućanstvo i zgradarstvo, za industrijske komplekse i sisteme, hidroelektrane, termoelektrane, industrijska odlaganja, i mnoge druge aplikacije.
U asortiman monitoring releja ubraja se i onaj za detekciju pregorijevanja grijača (K2CU). Bez obzira na kapacitet grijača, ovaj detektor precizno odrađuje svoj zadatak.
U ovu grupu uređaja spadaju jednofazni i trofazni zaštitni releji i kontroleri, nivo kontroleri kao i detektori curenja. Ovi uređaji nalaze primenu u širokom spektru aplikacija u različitim industrijama.